FORUM FANÓW SERII BORDERLANDS

FORUM FANÓW SERII BORDERLANDS

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2015-10-22 12:25:27

Neros
Moderator
Liczba postów: 5
Windows 7Firefox 41.0

Firmy zbrojeniowe - co o nich sądzicie?

Na początek trochę faktów.
Jak wiadomo, większość uzbrojenia które zdobywamy w czasie gry (Borderlands, Borderlands Pre-Sequel i Borderlands 2), posiada oznaczenie producenta. Ma to również wpływ na to, jakie bonusy posiadają dane karabiny czy pistolety. Na przykład broń firmy Hyperion ma bonus, który sprawia że im dłużej się strzela, tym bardziej zmniejsza się rozrzut broni (zwiększa się jej celność), natomiast przy broni firmy Maliwan jest spora szansa, że broń będzie miała bonus w formie dodatkowych obrażeń od jednego z efektów (ogień, elektryczność, "kwas" (w grze określone jako "korozja" ), eksplozja lub nawet tzw. "slag" (efekt powodujący że przeciwnicy dostają większe obrażenia).
Oczywiście, firmy zbrojeniowe nie tylko tworzą broń, ale także ulepszenia granatów i tarcze, a w "Borderlands 2" i "Borderlands Pre-Sequel" mamy też okazję znaleźć ulepszenie klas tychże firm zbrojeniowych.  W pierwszej części mamy też okazję znaleźć broń, stworzoną przez pradawną rasę obcych, zwaną Eridianami (przez co niektóre bronie ich pochodzenia noszą nazwę "Eridian"), jak i również wzmocnienia dla naszej postaci (w pierwszej części określono jako artefakty, a w drugiej i w wersji Pre-Sequel jako relikty).

W Borderlands mamy takie firmy jak:

- ATLAS
- DAHL
- HYPERION
- JAKOBS
- MALIWAN
- S&S MUNITIONS
- TEDIORE
- TORGUE
- VLADOF

W Borderlands 2 i Borderlands Pre-Sequel:

- BANDIT/SCAV
- DAHL
- HYPERION
- JAKOBS
- MALIWAN
- TEDIORE
- TORGUE
- VLADOF

I teraz moje pytanie do was:

1. Jakie są wasze ulubione firmy zbrojeniowe/Z broni której firmy najlepiej wam się strzela?
2. Jakie są według was wady i zalety poszczególnych firm zbrojeniowych (wygląd, atrybuty, itp)?

Później, w razie czego, dopiszę ewentualne informację odnośnie każdej z tych firm, wraz z ogólnymi informacjami na temat atrybutów i charakterystyki. No i sam dam wam znać, którzy producenci są moimi ulubionymi. ;3

Ostatnio edytowany przez Neros (2015-10-22 12:26:46)

#2 2015-10-25 20:42:18

bRootka
Użytkownik
Liczba postów: 1
Windows 7Chrome 46.0.2490.80

Odp: Firmy zbrojeniowe - co o nich sądzicie?

Myślę, że najbardziej lubię Jakobs, strzelby i snajperki, na drugim miejscu jest Hyperion. Jakobs lubię za wygląd broni, zawiewa westernem [dblpt]D Czasem wkurza mnie to że większość strzelb tej firmy trzeba przeładowywać, po jednym czy dwóch strzałach (zwykle wtedy kiedy zależy mi na Second Wind), ale za to strzelają tak szybko jak chcę [dblpt])  W Hyperionie też podoba mi się wygląd broni i to, że strzelanie zwiększa celność.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
- czatuj - linuxy123 - filmyhdmcwyspadevils-chariots